Utazunk és Élünk

Utazunk és Élünk

Moszkva, Moszkva, MOSZKVA - A jutalomjáték

avagy miért is igaz valahol az a "mém", hogy Meanwhile in Russia

2018. május 14. - Utazunk és élünk

Kevesebb a furcsaság, mint gondoltuk

 

És bár nem voltak olyan nagyon orosz, és nagyon vicces dolgok, amikkel szembesültünk, de ígéretünkhöz híven, jöjjön egy rövid poszt, képekkel fűszerezve arról, hogy milyen furcsa, érdeklődésre számot tartó események, pillanatok történtek velünk a moszkvai tartózkodásunk alatt:

Első körben jöjjön egy érdekes időjárási állapot. Többször beszéltünk már a hőmérsékletekről, hogy mennyire szerencsénk volt ezzel, és, hogy mennyire nem jellemző ez ilyenkor még arrafelé. Mi sem bizonyítja ezt, és azt jobban, hogy azelőtt igencsak hideg volt még ott, hogy a plusz 20 fokban bőven jégtakaró borította a tavakat, így rövid ujjú pólóban tekintettünk le a jéghideg felszínre

img_20180411_170918.jpg

Mi pont az ortodox húsvét idején voltunk Moszkvában. Azonfelül, hogy voltak fesztivál jellegű rendezvények, nem nagyon találkoztunk semmivel, ami erre utalt volna. Kivéve egyet - vagyis nem tudjuk igazán, hogy erre készültek-e -, néhol a fákon, néhol fáknak látszó ágakon ilyen műanyag, virághatású díszítéseket lehetett nagyon sok helyen látni. Ezekkel azt gyanítjuk, hogy a japán cseresznyefa virágzást, vagy a standard tavaszodást szerették volna modellezni. Hááát, nekünk nem volt annyira jó véleményünk a próbálkozásról, szerintünk túl giccses, főleg, amikor sötétedéskor világítottak is.

img_20180410_114848.jpg

Nagyon ötletes homlokzatra figyelhetünk fel egy nagyon látványos közlekedési eszközről - amiről mindjárt szintén szó lesz -. A moszkvai televíziózási és rádiózási intézet egyetem, és kutatóközpont is egyszerre, és ennek hangot, bocsánat, képet is adnak, hiszen a homlokzaton egy színes monoszkóp hirdeti, mivel is foglalkoznak odabent az emberek. Mi nagyon szeretjük ezeket az ötletes építészeti megoldásokat, reméljük ti is.

30223327_10209730941223842_1831616074_o.jpg

És ahogy ígértük jöjjön a kétezres évek elején átadott magasvasút futópályája, és szerelvénye, az igencsak panelrengeteg hangulatot árasztó Timiryazevskaya végállomásáról nézve, ahogy visszafordul. Vegyes érzések voltak bennünk a vonallal kapcsolatban, mert bár látványos, de elég lassú, és a kis kapacitású szerelvényeken egyáltalán nem utaznak sokan, így nem nagyon láttuk értelmét a gondolom nem kevés pénzből felépített pályának. De szépnek szép.

img_20180411_165808.jpg

Azért ha nagyon akartunk tudtunk találni a "mém"-nek megfelelő kompozíciót :)

30174712_10209730941863858_291629033_o.jpg

Az nyílt titok, hogy az oroszok büszkék a múltjukra, gondoljon erről bárki más, egészen mást is, és ennek a mai napig megvannak a tárgyi emlékei, szinte mindenhol, így természetesen a metróállomásokon is. Ebből láthattok alább egy kis ízelítőt.

Egyébként jó játék, hogy a metrózások során ki tud több, a régi rendszerre utaló bármilyen jelet, tárgyat, szót, stb. Az biztos, hogy nem fogtok unatkozni. 

Remélem mindenkinek tetszett az ezzel a poszttal már 6. részesre nyúló cikksorozatunk, és sok hasznos, és érdekes infóval szolgálhattunk nektek. 

FIGYELEM KATTINTÁSVADÁSZ VESZÉLY!!! Ha tetszik az amit csinálunk akkor like-olj minket Facebookon is, az Utazunk és élünk név alatt,  ahol hamarosan még extrább tartalmakkal jelentkezünk.

A következő beszámolóról pedig annyit csak, hogy száncsengő, száncsengő :)

A&G

A bejegyzés trackback címe:

https://utazunkeselunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9313915568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása